L’Ajuntament de Lliçà de Vall aprova el pressupost municipal per al 2022
El ple del passat 16 de desembre va donar llum verda a uns pressupostos de 12,6 milions d’euros
Lliçà de Vall ja té pressupost municipal per a l’any 2022. El ple del passat 16 de desembre va donar llum verda a uns números que ascendeixen a 12.676.980,63€. El pressupost va ser aprovat per majoria absoluta, amb els vots a favor d’ERC-AM, PSC i Ciutadans, i l’únic vot en contra de Junts. El regidor de Fem Lliçà no va poder fer efectiu el seu vot perquè no va poder assistir al ple.
El pressupost 2022 servirà per continuar amb els projectes que es recollien en el pressupost 2021, així com per posar en marxa nous serveis.
El pressupost està dividit en tres àrees estratègiques: cap a la transició social, cap a la transició verda i cap a la millora del territori.
Cap a la transició social
El pressupost 2022 preveu un increment de la dotació per serveis educatius (18%), per entitats socials, juvenils, culturals, esportives i de benestar animal (11%) i per serveis esportius (21%). També es tenen en compte nous serveis destinats a famílies, infants i gent gran, una millora de les instal·lacions i dels equipaments municipals i es preveu poder fer un nou pla d’ocupació municipal. Es crea una partida específica per a participació ciutadana i també es contempla la realització d’estudis i campanyes de promoció del comerç local.
Cap a la transició verda
Els números per al proper any contemplen la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques comunitàries en els equipaments municipals (Escola Les Llisses, El Kaliu, Casal social, Pavelló i gimnàs municipal) i subvencions per a la implantació en habitatges particulars. També es farà una substitució de l’enllumenat públic per nous sistemes eficients, a més a més d’una auditoria energètica en equipaments municipals i una diagnosi i inspecció d’amiant en edificis municipals.
El pressupost d’enguany també preveu implementar un servei de transport urbà i la creació de les “Voltes a Lliçà de Vall”, unes rutes per la recuperació i l’aproximació a l’entorn natural, paisatgístic i patrimonial del municipi. Durant l’any vinent també es continuarà amb les següents fases d’obertura de franges per a la protecció d’incendis. En matèria de vegetació, també es durà a terme el projecte de canvi de model del verd urbà cap a una plantació autòctona i de baix manteniment, així com també el projecte de protecció (BCIL) de la Mina de Can Coll.
Cap a una millora del territori
Pel què fa a territori, el pressupost 2022 contempla la creació de nous espais públics de trobada, com ara la renovada Plaça de la Vila i l’equipament de Can Prat. Es duran a terme projectes de mobilitat urbana cap a la pacificació del nucli urbà i dels entorns escolars. Com s’ha fet en els darrers dos anys, es duran a terme la millora de carrers i voreres, asfaltatges, supressió de barreres arquitectòniques i millores de la xarxa d’aigua. Es durà a terme la licitació per la continuació del POUM, l’aprovació del projecte de nous habitatges del Molí d’en Roure i també l’execució del camí del Turó. També es preveu que al llarg de l’any es pugui dotar pressupostàriament la reforma dels Jardins de Can Coll.
Què es posarà en funcionament aquest 2022?
Per aquest 2022 entraran en funcionament tot un seguit de serveis:
- Nou casal social per a la gent gran
- Nova seu del SEOVT i de la Mancomunitat de la Vall del Tenes
- Nou servei de transport urbà
- Nou gimnàs municipal
- L’espai familiar “Closca”
- Obertura per a visites a la masia de Can Coll
També es preveuen les següents inversions:
- Nou vestidor de l’escola bressol
- Nous vestidors del servei de manteniment municipal
- Millora i condicionament del banc d’aliments
- Millora del material tècnic dels serveis municipals
- Previsió d’ampliar a una segona fase les càmeres de seguretat ciutadana