El Maig Cultural pren la diversitat com a temàtica del 2023
Sota el lema "Diversitat: diferents maneres de mirar, entendre i viure el món" s'articula la proposta d'enguany, que es farà del 5 al 7 de maig
Aquest cap de setmana tindrà lloc una nova edició del Maig Cultural, el cicle d'activitats anual que sota el concepte de la "cultura per a la transformació social" posa al centre una temàtica sobre la qual reflexionar, aprendre, parlar, etcètera. Aquest 2023, la temàtica triada ha estat la diversitat. Sota el lema "Diversitat: diferents maneres de mirar, entendre i viure el món" s'ha creat la programació d'aquest any, que pretén reflectir la riquesa de teixir espais entre diferents cultures, orígens, llengües, funcionalitats i gèneres.
La programació comença el divendres 5 de maig amb l'obra de teatre Dones de Lliçà de Vall, la culminació del projecte Dona Veu, que es va iniciar arran del 25-N de l'any passat dins el programa d'Igualtat de l'Ajuntament. Un grup de dones de Lliçà de Vall, dirigides per la Queralt Riera, han estat preparant aquesta obra de teatre documental on parlen sobre les seves vivències personals. Una obra que dona veu a les dones.
Dissabte a la tarda, Can Coll obrirà les seves portes per acollir tot un seguit d'exposicions i dos espectacles. D'una banda, l'exposició "30 anys de Pallassos sense fronteres", l'exposició "Retrats de dones afganeses" i també l'exposició "Dona'm aixopluc". Aquesta darrera es tracta d'una instal·lació interactiva en la que podem reflexionar sobre l'habitatge. Pel què fa als espectacles, el primer serà el de Tambors per a la diversitat, un cercle de percussió a càrrec de Pau Gimeno. Finalment, el plat estrella de la jornada arribarà de la mà de Cirquet Confetti i el seu espectacle A la fresca (cadira), on tres personatges acompanyats d'una cadira gegant ens trauran un somriure mentre prenen la fresca.
Diumenge al matí, el reconegut escriptor i lingüista Màrius Serra presentarà el seu nou llibre La dona més pintada. Aquesta novel·la parteix de la vida de Maties Palau Ferré, el pintor que cremava els seus quadres, i autor de les pintures de la capella de Can Coll. Ho farà acompanyat del nebot nét del pintor, el periodista i escriptor Francesc Marco Palau, qui presentarà l'acte. A la tarda, ball de gitanes a la Plaça de la Vila amb la colla de Lliçà de Vall i les colles convidades de Santa Eulàlia de Ronçana i Lliçà d'Amunt. Finalment, el Maig Cultural finalitzarà amb l'entrega de premis dels XLI Jocs Florals de Lliçà de Vall, que van donar a conèixer les persones premiades aquest passat divendres. Serà a les 18.00 hores a Can Coll.
El diumenge 14 de maig tindrà lloc el concert de primavera de la Coral Lliçà de Vall, juntament amb la Palamós Gospel Choir, dins els actes de celebració del seu 40è aniversari, i que també s'inclou en la programació d'aquest Maig Cultural.