Taller de diagnosi POUM
El passat dissabte 12 de maig, el Centre Cívic Can Magarola va acollir el primer taller de diagnosi del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Lliçà de Vall i que té per objectiu implicar als veïns i veïnes en el procés de revisió del Pla vigent i en la definició del futur del poble.
El Sr. Xavier Serraté, alcalde de Lliçà de Vall, va donar la benvinguda als assistents i posteriorment l’equip de GMG encarregat de la participació, vas fer una breu explicació del procés participatiu i la dinàmica i temes a debatre en el taller. A més a més, es va comptar amb una exposició dels principals resultats de la diagnosi demogràfica i d’habitatge i dels àmbits de desenvolupament residencial i industrial a càrrec de les persones redactores del POUM.
La quarantena de participants es van dividir en quatre grups, cadascun d’ells amb un dinamitzador amb la finalitat de potenciar la discussió i recollir les màximes aportacions durant dues hores. Aquest primer taller de diagnosi es va centrar en els temes de creixement, parc d’habitatges i equipaments, serveis i indústria i varen sorgir aspectes com la projecció de futurs habitants del poble, els possibles àmbits de creixement, la valoració de la tipologia d’habitatge actual, la necessitat de nous equipaments o el paper de la indústria dins del municipi, entre d’altres qüestions.
L’acte va concloure amb un plenari de les principals idees sorgides en cadascun dels grups de treball amb la finalitat de posar en comú els diferents aspectes debatuts i compartir les opinions amb la resta de participants.
Finalment, es va posar fi a la sessió encoratjant a continuar amb la participació i a animar a la resta de ciutadania a participar en el POUM i es el regidor d’urbanisme, el Sr. Jaume Monteis, va explicar la creació de l’anomenat Grup Impulsor, com a espai de participació contínua en tot el procés de redacció del Pla.
El proper 9 de juny es preveu un segon taller de diagnosi en el qual es tractaran les temàtiques encara no abordades com sòl no urbanitzable i medi ambient, mobilitat i patrimoni. Esperem encoratjar a la ciutadania a venir i així reflexionar conjuntament i crear debat i consens de sobre el futur urbanístic del municipi.