S’inicia el procés per revisar el POUM
L’Ajuntament, a través de la regidoria de Territori, ha començat els treballs per redactar un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Es tracta d’un document tècnic que ordena urbanísticament el municipi (sol residencial, industrial, rural...) i planifica on hi ha d’haver nous habitatges, equipaments o zones industrials, i quines àrees verdes es volen conservar i/o ampliar. La revisió del POUM vol comptar amb la implicació de la ciutadania amb un procés participatiu que reculli opinions, idees i propostes d’entitats, associacions, agents econòmics i ciutadans en general.
Aquesta primera fase participativa tindrà tres sessions que es faran d’abril a juny. La primera serà el 14 d’abril, una sessió informativa per explicar tot el procés. El 12 de maig es farà un taller de diagnosi i el 9 de juny, un taller de propostes. Per facilitar l’organització d’aquestes sessions es recomana inscriure’s a través d’unes butlletes que trobareu a l’Ajuntament. La inscripció es pot fer també per telèfon. Hi ha temps fins al 4 de maig. De les aportacions se’n farà una valoració tècnica per veure quines es poden incloure en l’avanç del POUM, el document previ a l’aprovació inicial en el ple. Per això, es preveu una sessió de retorn en què s’explicarà quines de les propostes s’han acabat recollint. Entre l’aprovació inicial i la provisional, hi haurà un període d’exposició pública per presentar al·legacions d’acord amb la normativa vigent.
Enquestes per saber l’opinió de la ciutadania
El procés participatiu per revisar el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) inclou també enquestes per conèixer l’opinió de la ciutadania. N’hi haurà de dos tipus: una per als infants i una per als adults. Les enquestes s’enviaran casa per casa i un cop plenes es podran dipositar en unes urnes que hi haurà repartides per tots els equipaments municipals. En l’enquesta infantil hi ha dibuixos perquè els nens i nenes triïn, per exemple, com els agradaria que fossin les cases de Lliçà de Vall, com volen moure’s pel poble o si voldrien que hi hagués més o menys habitants. També es demana als infants que dibuixin com s’imaginen el poble en el futur. En el cas dels adults, es demana per la població, el tipus d’habitatge, la mobilitat, els equipaments, els espais naturals i l’activitat econòmica.